Behandeling

Psychosomatische fysiotherapie

De psychosomatische fysiotherapie richt zich op het behandelen van klachten die zijn ontstaan als gevolg van langdurige spanning en stress, en die zich kunnen uiten door onder andere overspannenheid (surmenage), burn-out, hyperventilatie, depressiviteit, en chronische vermoeidheid.

Klachten

De klachten die op kunnen treden zijn: gespannen zijn en zich niet kunnen ontspannen, spierpijn, rusteloos zijn, snel geprikkeld zijn, slaapproblemen, zich uitgeput voelen, zich somber voelen, vervagen van het gevoel, geen zin hebben iets te ondernemen, concentratieproblemen, hoofdpijn, duizeligheid, angstig zijn, buikpijn, misselijkheid, benauwdheid bij inspanning maar vooral in rust, de benen niet meer voelen, en balansproblemen. Dit is nog maar een greep uit de veelheid van klachten die zich voor kunnen doen.

Behandeling

De behandeling bij de psychosomatische fysiotherapie is gericht op deze klachten, en richt zich op de hulpvraag van de cliënt. De behandeling is individueel.

Er wordt gewerkt aan:

Daarnaast wordt in gesprekken aandacht besteed aan het omgaan met spanning en stress. De tot dan toe gebruikte strategie wordt geanalyseerd, en er gaat gezocht worden naar een strategie die beter past.

Voor deze behandeling kunt u terecht bij: