Let op: Fysiotherapie Raadhuisplein is verhuisd naar een nieuwe locatie en heeft een nieuwe naam: Fysiotherapie De Ringvaart. Ons nieuwe adres is Doortocht 5 - Nieuwerkerk aan den IJssel.

Behandeling

Manuele therapie

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds de houding en bewegingen verbeteren. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast.

De effecten van de manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van de pijn. Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies,adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding voor fysiotherapie een opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd. Daarmee heeft hij extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom.

Wanneer naar een manueel therapeut?
Als u een gewricht slecht kunt bewegen, of daar pijn bij hebt,kan manuele therapie uitkomst bieden. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct na de behandeling merkbaar,gewrichten functioneren beter en bewegen gaat makkelijker.

Voorbeelden van klachten die een manueel therapeut kan behandelen:

Hoofdpijn en nekpijn in combinatie met slecht kunnen bewegen van de wervelkolom;
Nek en schouderklachten met uitstraling naar de armen;
Lage rugklachten al dan niet met uitstraling naar de benen;
Hoge rugklachten al dan niet in combinatie met rib- en borstpijn;
Duizeligheid bij het bewegen van de nek;
Kaakklachten;
Heupklachten
Al tijdens het onderzoek bij de eerste afspraak zal blijken of en hoe uw specifieke klacht verholpen kan worden. Direct na de eerste afspraak heeft u duidelijkheid over de verdere behandeling.

Voor deze behandeling kunt u terecht bij: